foto's

21 november: 'De Regge kronkelt weer'

Tijdens de beeldpresentatie van Ella Roelfs-Rijzebol wordt u meegenomen in de geschiedenis van de Regge, naar de herstelwerkzaamheden die van een strakke rechte stroom weer een kronkelende rivier maken.

U ziet hoe enkele dode zijarmen weer aangesloten worden op de nieuwe Regge, hoe plantensoorten als het grasklokje en muizenoortjes en diersoorten als de modderkruipers verkast moesten worden naar hun nieuwe leefgebied, omdat zij het anders niet zouden overleven. De Beelden worden versterkt door prachtige bijpassende muziek. Het geheel wordt afgewisseld door kwispelende honden, verbaasde koeienkoppen, de paringsdans van de futen en drie dassen, die Ella ontdekte tijdens haar tochten langs de Regge. U ziet hoe het landschap verandert na zware regenval, met prachtige beelden van het kleurenspel in het water bij een ondergaande zon. U ziet de aanleg van een oeverzwaluwenwand en het vele werk dat dit meebrengt. Ella toont tevens beelden van een vlucht boven het hele gebied, zodat u een goed overzicht krijgt van de nieuwe situatie van de Regge.

Doel van het Reggeproject: het omvormen van de gekanaliseerde rivier tot een dynamisch en veerkrachtig watersysteem. Ongewenste verdroging en wateroverlast in het stroomgebied zijn tot een minimum beperkt en de natuurlijke waarden en recreatieve belevingswaarde van het gebied zijn versterkt. Het werk bestond uit het verwijderen van kades (dijken of wallen), en het ondieper en smaller maken van de rivier, zodat het water meer ruimte heeft gekregen. Ook zijn nieuwe en oorspronkelijke meanders van de Regge weer aangesloten op de rivier. Door de maatregelen zijn er weer kansen voor natuurontwikkeling, landbouw en recreatie ontstaan.

Locatie: de Roef in Enschede, van 20 tot 22 uur, leden gratis, niet leden € 2,50.

KERSTDEMO EN KERSTWORKSHOP GAAN DIT JAAR NIET DOOR !

Oorzaak: de bloemschikcommissie komt leden te kort.
Lijkt dit je leuk vrijwilligerswerk of wil je eerst meer informatie?
Stuur een mail naar margriet(at)margrietmeijling.nl of info(at)enschede.groei.nl

Herfst in de tuin...

Sini Arendsen fotografeerde de Opens internal link in current windowherfst in haar voor- en achtertuin. Er valt nog genoeg te zien!

Onze adverteerders

Opens internal link in current windowAdverteerders die onze afdeling steunen.

Deze maand in Groei & Bloei

Mijn tuin is winterklaar! Maar wat is dat eigenlijk….
Mijn nieuwe uitdaging